Nationale Kinderherdenking

Geplaats door Gerard van den Ijssel

De Nationale Kinderherdenking op maandag 4 mei bij Madurodam is speciaal voor en door kinderen en hun families. Het programma tussen 18.30 en 21.00 uur staat in het teken van het thema ’75 Jaar Vrijheid’ en tracht het belang van ‘leven in vrijheid’ te vertalen naar de belevingswereld van kinderen van nu.

LET OP: DEZE ACTIVITEIT IS VANWEGE DE CORONACRISIS GEANNULEERD.

Aan de hand van onder meer zang, dans en theater worden begrippen als verzet, oorlog, onderdrukking en geweld tast- en invoelbaar. Daarmee wordt het besef bij kinderen gecreƫerd dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en dat we er dankbaar voor mogen zijn. Om 20.00 uur is er twee minuten stilte. Met ouders en kinderen herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, oorlogssituaties en vredesmissies daarna. De burgemeester van Madurodam en de burgemeester van Den Haag leggen hierna een krans bij het gedenkmonument van George Maduro.

Vanwege het thema ’75 Jaar Vrijheid’ zal het programma van de Nationale Kinderherdenking dit jaar in een aangepaste vorm worden uitgevoerd, zowel in het park als op het voorplein. Houd hiervoor de website goed in de gaten en bestel op tijd de gratis tickets.

Maandag 4 mei – 18.30 uur
Entree: Gratis

Madurodam
George Maduroplein 1
2584 RZ Den Haag

www.nationalekinderherdenking.nl