Nationale Kinderherdenking

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Ieder jaar herdenken we op 4 mei het einde van de oorlog, en de slachtoffers die daarin gevallen zijn. Dat gebeurt onder andere op de Dam in Amsterdam en op de Waalsdorpervlakte in Den Haag, maar sinds 2016 óók in Madurodam. Daar vindt de Nationale Kinderherdenking plaats: een herdenking speciaal met en voor kinderen, uitgevoerd dóór kinderen. De Nationale Kinderherdenking 4 mei is bedoeld voor kinderen uit heel Nederland, begeleid door hun ouders of familie.

Wil je jouw kind(eren) leren wat de waarde van herdenken is? Samen stilstaan bij het feit dat we in ons land in vrijheid leven? Ontroerd worden door theater, zang en dans en door verhalen van kinderen die door oorlogen hun eigen land moesten verlaten? Kom dan op 4 mei naar Madurodam. De Nationale Kinderherdenking start om 19.15 en duurt een uur. Om 20.00 uur zijn we met elkaar 2 minuten stil. Wees er op tijd bij, want vol is vol!

De Nationale Kinderherdenking is uitgegroeid tot één van de grootste herdenkingen van Nederland. Madurodam is een logische plek om het besef van vrijheid en het belang van herdenken door te geven aan de toekomstige generatie van Nederland. Het familiepark is misschien wel het vrolijkste oorlogsmonument ter wereld. Madurodam is opgericht als levende herinnering aan oorlogsheld George Maduro, die zijn leven gaf voor onze vrijheid.

Donderdag 4 mei – 19.15 uur
Entree: Gratis
Tickets voor het kind-only vak zijn noodzakelijk, aanvragen via de link hieronder

Madurodam
George Maduroplein 1
2584 RZ Den Haag

www.nationalekinderherdenking.nl