Nationale Dodenherdenking

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Tijdens de Nationale Herdenking herdenken wij allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar dan ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

LET OP: Check deze website en de website van de gemeente Den Haag voor actuele gegevens over deze herdenkingen en eventuele beperkende maatregelen m.b.t. het coronavirus.

Kijk voor een compleet overzicht van alle herdenkingen op de website van de gemeente Den Haag of hou deze pagina goed in de gaten (medio april volgt een update).

De Nationale Dodenherdenking vindt jaarlijks in Nederland plaats op 4 mei, met onder andere twee minuten stilte om 20.00 uur. De landelijke herdenking is op de Dam in Amsterdam en wordt sinds 1988 georganiseerd door het Nationaal Comité 4 en 5 mei, terwijl honderden andere comités plaatselijke herdenkingen organiseren. In de oorspronkelijke opzet ging het uitsluitend om de Nederlandse slachtoffers in de Tweede Wereldoorlog, maar sinds 1961 wordt officieel een ruimere definitie gehanteerd die alle Nederlandse oorlogsslachtoffers of omgekomenen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog omvat.

Dinsdag 4 mei – Diverse tijden
GRATIS

www.denhaag.nl