Muziektheater: Yara’s Wedding

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Yara’s Wedding is een interdisciplinaire (bijna-)musical over het framen van de ander op basis van afkomst, kleur, geaardheid, sociale status en culturele conflicten

Onder regie van Guy Weizman, met teksten van Antigone Akgün, Rik van den Bos, Rasit Elibol en Mohamedou Ould Slahi Houbeini. Samen schreef deze unieke groep schrijvers – geïnspireerd door Edward Said en zijn beroemde boek ‘Orientalism’ – een nieuwe toneeltekst. Geen confrontatie wordt vermeden in deze zeer muzikale en levendige voorstelling met 15 acteurs, dansers, zangers en muzikanten van verschillende achtergronden en nationaliteiten.

Yara, Greta, Sebastian en Tony zijn jeugdvrienden. Ze groeiden op in dezelfde buurt en brachten samen lange, natte zomers door. Ze waren onafscheidelijk tot die ene avond. De avond dat het herenhuis afbrandde. Twaalf jaar later trouwt Yara met Sebastian. Ter gelegenheid van het feest gaan (oude) vrienden en familie op reis. Ver verwijderd van hun vertrouwde omgeving, worden nieuwe banden gesmeed en komen oude conflicten aan het licht. In de carrousel van confrontaties, ontmoetingen en situaties op de bruiloft wordt iedereen langzaam zo dronken en emotioneel, dat niemand naar bed wil totdat alles wat gezegd of gedaan moet worden, is gezegd of gedaan.

Donderdag 20 april – 20.30 uur
Entree: €8,75 tot €25,50

Koninklijke Schouwburg
Korte Voorhout 3
2511 CW Den Haag

Info & tickets: www.hnt.nl