Muziektheater: Vergeten helden

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Muziek, theater en herdenking in de stad van vrede en recht: Vergeten Helden herdenkt de vergeten verzetstrijders en zorgt dat ze dit keer wel herinnerd worden.

Rudy Jansz, Evy Poetiray, Rachmad Koesoemobroto, Elisabeth Bergen, Leo Lashley, Boy Ecury, Luis Lannoy, Tirso Sprockel…ken jij ze? Waarschijnlijk niet. Niet zoals Hannie Schaft, Erik Hazelhof Roelfzema of Gerrit Jan van der Veen.

Toch zijn dit ook onze verzetshelden. Ze kwamen uit de voormalige Nederlandse koloniën en vochten zij aan zij met Nederlandse verzetsstrijders tegen het Naziregime tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze hielpen joden om onder te duiken, pleegden aanslagen en moesten dat soms met hun leven bekopen. Wat ze niet kregen was erkenning en waardering. Anders dan bij de Nederlandse verzetshelden bleven hun daden onbekend en haalden de geschiedenisboeken niet.

Deze prachtige muzikale voorstelling, met een waar sterrenensemble, eert deze helden alsnog. Met Kris Berry, Monique Klemann, Berget Lewis, Jeangu Macrooy, Sjors van der Panne & Shirma Rouse.

Dinsdag 3 mei – 20.15 uur
Entree: €22,00/€25,00 | T/m 30 jaar: €18,50/€21,50

Koninklijke Schouwburg
Korte Voorhout 3
2511CW Den Haag

www.hnt.nl