Muziektheater: Rumah Saya-Mijn Thuis

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Voor de muziektheatervoorstelling Rumah Saya (Mijn Thuis) van Meraki Theaterproducties hebben Elise Doll, Lienke Iburg en Kim Pendjol, allen derde generatie uit het voormalig Nederlands-Indië, geprobeerd te achterhalen wie hun voorouders waren en wat die hebben meegemaakt in de voormalige Nederlandse kolonie en tijdens de repatriëring naar Nederland.

De toeschouwer wordt meegenomen in het dagelijks leven van toen en nu. Zintuigen worden geprikkeld met muziek, geluiden, geuren en smaken, afgewisseld met geluidsfragmenten van diverse generaties.

Rumah Saya is een intrigerende muziektheatervoorstelling met en over de overlevenden en nazaten van de koloniale periode en schetst een beeld van hoe het leven in Nederlands-Indië waarschijnlijk is geweest.

“Mijn opa heeft, net als vele anderen, altijd gezwegen over het leven in voormalig Nederlands-Indië. Ik wist waar hij vandaan kwam en dat hij in een Jappenkamp heeft gezeten, maar verder werd er niet over gesproken. Ook op school was er weinig aandacht voor dit deel van de geschiedenis”, zegt Elise Doll, tevens producent van de voorstelling.

Aan het einde van de theatervoorstelling is er ruimte voor een gesprek tussen de spelers en het publiek.

Zaterdag 6 mei – 20.00 uur
Entree: €15,00

Theater en Filmhuis Dakota
Zuidlarenstraat 57
2545VP Den Haag

Info: www.rumahsaya-mijnthuis.nl
Tickets: shop.iventix.io