Mini-expositie: War in Ukraine

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Een gratis toegankelijke tijdelijke expositie in de lounge van museum Beeld en Geluid Den Haag, gewijd aan de huidige crisis in Oekraïne. “Als directe buren van de Oekraïense ambassade kunnen we de actualiteit niet links laten liggen.”

Oekraïne ligt onder vuur. Het oorlogsgeweld zet kunstenaars met Oekraïense roots aan tot actuele, van emotie doordrongen werken. Beeld en Geluid Den Haag presenteert met een tijdelijke mini-expositie een selectie tekeningen van Oekraïense artiesten die refereren aan de actuele situatie in hun thuisland. De mini-expositie is vanaf maandag 11 april te vinden in de Lounge van Beeld en Geluid Den Haag en gratis toegankelijk.

Op 24 februari 2022, om 4 uur ’s ochtends, lanceerde Rusland een grootschalige invasie van Oekraïne. Een aantal Oekraïense steden kwam onder vuur te liggen. Deze oorlog begon 8 jaar geleden met de bezetting van Donbass en de annexatie van de Krim. De tentoonstelling is een selectie van tekeningen van de Oekraïense uitgeverij UA Comix.
De werken zijn allemaal na 24 februari 2022 gemaakt. Terwijl de oorlog voortduurde en alsmaar heviger werd, voelden de tekenaars een niet te stoppen drang om hun ervaringen en emoties uit te drukken. Zij dragen hun werk op aan degenen die het Oekraïense grondgebied beschermen en iedereen die is omgekomen in deze oorlog.

Te bezoeken tijdens openingstijden museum
Entree: GRATIS

Beeld en Geluid Den Haag
Zeestraat 82
2518AD Den Haag

www.beeldengeluid.nl