Loosduins Bevrijdingsfeest

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Op zaterdag 2 mei vinden tussen 11.00 en 17.00 uur in Loosduinen diverse bevrijdingsactiviteiten plaats in en rond het winkelcentrum: zoals een nostalgische zweefmolen op het plein, oud-Hollandse spelen voor de kinderen, een expositie in de bibliotheek en in het Loosduisn Museum, een baby-draaiorgel, eten van toen (koetjesrepen, tulpenbollen), een ouderwetse poffertjeskraam en muziek uit de oude doos. Ook diverse ondernemers sluiten aan bij het thema ‘bevrijding’.

LET OP: DEZE ACTIVITEIT IS VANWEGE DE CORONACRISIS GEANNULEERD.

Verder is een aantal legervoertuigen die heen en weer pendelen tussen het museum Loosduinen en het winkelcentrum. Kinderen kunnen op de foto in een legervoertuig. De welkomstboog die in 1945 voor onze bevrijders in de Loosduinse Hoofdstraat stond opgesteld, wordt nagebouwd. Het winkelcentrum en omgeving zal oranje kleuren.

Voor het Loosduins Bevrijdingsfeest werken de vereniging BIZ Winkelcentrum Loosduinen, stadsdeelkantoor Loosduinen, Loosduins Museum, Bibliotheek Loosduinen en bewoners samen. Creativ Events is als organisator bij dit feest betrokken.

Zaterdag 2 mei – 11.00 tot 17.00 uur
Entree: Gratis

Winkelcentrum Loosduinen
Loosduinse Hoofdstraat e.o.

www.winkelcentrumloosduinen.nl