Locaties en Bereikbaarheid

Het Bevrijdingsfestival Den Haag vindt plaats op het Malieveld. Daar vind je de belangrijkste podia: Hoofdpodium, Sena Performers Stage, Vfonds Busplatform en de Den Haag Outdoor Dance Area. Vlakbij het festivalterrein stoppen buslijnen 18 en 22 en tramlijnen 1, 9, 15 en 17.

Er is daarnaast een podium in het gebouw van de Tweede Kamer aan de Lange Poten op enkele minuten lopen van het Malieveld. Hou bij je bezoek aan de Tweede Kamer rekening met extra controles en een lange wachtrij. Neem je ID mee!

Auto
Kom je met de auto naar het Malieveld? Hou dan goed rekening met de afsluiting van de Koningstunnel. Je reistijd kan daardoor met zo’n dertig minuten toenemen! Onder het Malieveld is een parkeergarage (€ 3,00 per 55 minuten of gedeelte hiervan). Vlakbij zijn ook de garages Museumkwartier (€ 1,90 per 30 minuten) en Plein (€ 1,00 per 16 minuten).

Fiets
Bij het festivalterrein is een gratis onbewaakte fietsenstalling. Fietsen die aan de bouwhekken van het festival worden vastgemaakt kunnen om veiligheidsredenen worden losgeknipt en verwijderd.

Trein
Het Malieveld ligt vlak bij treinstation Den Haag Centraal. De NS verkoopt speciale 5 Mei-retourtickets met 20 procent korting. Op zondag 5 mei rijden de treinen volgens de reguliere zondagse dienstregeling. NS zet wel langere en extra treinen in. Dit kan betekenen dat sommige treinen op andere tijden of van andere perrons vertrekken en/of een andere eindbestemming hebben. Soms krijg je te maken met een extra overstap. Let op:. Zorg dat je tijdig vertrekt van het evenemententerrein om je laatste trein of aansluiting te halen.

Goed om te weten:
Als student met een weekabonnement reis je op Bevrijdingsdag op saldo met 40% korting. Met een weekendabonnement kun je op Bevrijdingsdag vrij reizen.

Openbaar vervoer

Wij raden iedereen aan met het openbaar vervoer te komen. Het Malieveld ligt vlak naast treinstation Den Haag Centraal. Vlak voor het festivalterrein stoppen buslijnen 18 en 22 en tramlijnen 1, 9, 15 en 17.

Trein
Op 5 mei rijden de treinen volgens de reguliere zondagse dienstregeling. NS zet wel langere en extra treinen in. Dit kan betekenen dat sommige treinen op andere tijden of van andere perrons vertrekken en/of een andere eindbestemming hebben. Soms krijg je te maken met een extra overstap. Let op:. Zorg dat je tijdig vertrekt van het evenemententerrein om je laatste trein of aansluiting te halen.

Goed om te weten:
Als student met een weekabonnement reis je op Bevrijdingsdag op saldo met 40% korting. Met een weekendabonnement kun je op Bevrijdingsdag vrij reizen.

Fietsenstalling

Naast de entree tot het festivalterrein is een gratis onbewaakte fietsenstalling.

Toiletten

Vrijheid mag dan het uitgangspunt zijn bij het Bevrijdingsfestival, de vrijheid van wildplassen valt daar uiteraard niet onder. Maak s.v.p. gebruik van de (niet gratis) toiletten op de festivalterreinen.