Liberdade! 50 jaar Anjerrevolutie

Geplaats door Gerard van den Ijssel

In Theater Amare is op donderdag 25 april en zaterdag 27 april een programma rond de ‘Herdenking en viering van 50 jaar sinds de Anjer Revolutie in Portugal’, oftewel het einde van de dictatuur van Salazar en het begin van de moderne democratie.

25 april 1974 markeert de dag waarop Portugal, na 40 jaar dictatuur onder het conservatieve bewind van Salazar, weer een democratie werd. Grote armoede, analfabetisme, uitzichtloze oorlogen in de koloniën en beperkte vrijheid leidden tot een verzetsbeweging. Na een staatsgreep en bijna geweldloze revolutie ontstond zo het democratische Portugal zoals we het vandaag kennen. Daarom vieren we 50 jaar later, samen met de Portugezen de vrijheid, met vreugde en trots.

Op donderdag 25 april is er een optreden van Cuca Roseta, een van de belangrijkste fado-vertegenwoordigers van haar generatie. Het jaar 2024 wordt voor haar niet alleen gekenmerkt door het 15-jarig jubileum van haar muziekcarrière, maar ook door het vieren en herdenken van de Portugese Anjerrevolutie. Speciaal voor deze gelegenheid creëerde Cuca Roseta het programma ‘Fados for 25 April’.

Donderdag 25 april – 20.30 uur
Entree: €11,00 tot €37,00

Amare
Spuiplein 150
2511 DG Den Haag

Info: www.amare.nl