Lezing door Herman Keppy

Geplaats door Gerard van den Ijssel

In het kader van de Haagse Vrijheidsweken worden in de filialen van de Bibliotheek Den Haag verschillende activiteiten opgezet rond het thema Vrijheid.

Het boek ‘Zijn jullie Kerels of Lafaards? De Indische en Indonesische strijd tegen de nazi’s 1940-’45’ van Herman Keppy vertelt de geschiedenis van de Duitse bezetting opnieuw, maar nu ingekleurd, ook letterlijk, door mensen uit Nederlands-Indië.

Al voor de oorlog bestaat er een Indische gemeenschap in Nederland. Honderden van hen hebben zich tegen de Duitsers verzet. Herman Keppy heeft ze gevonden op alle gemeenplaatsen: onderduik, illegale pers, persoonsbewijzen vervalsen, Engelandvaart, Market Garden, concentratiekampen, studentenverzet, RAF, Koninklijke Marine, Englandspiel enzovoorts.

Deze publicatie poogt voor de eerste keer een overzicht te geven van hun strijd, Indonesiërs, Indo’s en totoks. Het is voor velen, inclusief de Indische gemeenschap, een tot nog toe onzichtbaar verhaal. Op donderdag 21 april geeft Herman Keppy een lezing over zijn in bibliotheek Bomenbuurt.

Herman Keppy is journalist en schrijver. Over een periode van zo’n twaalf jaar heeft hij onderzoek gedaan naar de strijd tegen de nazi’s vanuit de Indische en Indonesische gemeenschap in Nederland. Dat resulteerde in lezingen, publicaties en tentoonstellingen. Van zijn hand verschenen eerder de roman Tussen Ambon en Amsterdam en de verhalenbundel Pendek.

Donderdag 21 april – 19.30 uur
Entree: Gratis.

Reserveren is noodzakelijk!

Bibliotheek Bomenbuurt
Fahrenheitstraat 707
2561DE Den Haag
Tel: 070-3536970
Email: bomenbuurt@bibliotheekdenhaag.nl

www.bibliotheekdenhaag.nl