Lezen met Leedvermaak

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Theaterteksten komen tot leven met het project ‘Lezen met Het Nationale Theater’. Deze serie staat in het teken van de ‘Leedvermaak’-trilogie. Lees met een groep theaterliefhebbers de theatertekst onder deskundige begeleiding en ontdek de diepere lagen.

LET OP: DEZE ACTIVITEIT IS VANWEGE DE CORONACRISIS GEANNULEERD.

Door de tekst anders uit te spreken, je stem te veranderen of je ademhaling aan te passen krijgen zinnen een geheel andere betekenis. Samen met een groep theaterliefhebbers wordt in de studio’s van Het Nationale Theater de theatertekst gelezen onder deskundige begeleiding waardoor diepere lagen in de tekst ontdekt worden. De teksten van Judith Herberg zijn scherp, oergeestig en raak.

Lezen met Leedvermaak bestaat uit vier onderdelen. Op donderdag 30 april en 7 mei worden de teksten gelezen, op zondag 10 mei is de matinee die alle lezers tegelijk bezoeken. De afsluiting is op donderdag 14 mei met een nagesprek waarbij ervaringen uitgewisseld kunnen worden.

Deelname aan dit programma kost €20,00. Hiervoor krijg je een kaartje voor de voorstelling ‘Leedvermaak Trilogie’ à €44,50, een pakket met een geprint script, achtergrondinformatie en een leeswijzer.

Donderdag 30 april – 19.00 uur
Entree: €20,00

Bibliotheek Wateringseveld
Laan van Wateringse Veld 468
2548 CL Den Haag