Kom je met de trein? Bestel het 5 mei-retour!

ns400x400Waar je ook naartoe gaat op Bevrijdingsdag, koop online het speciale 5 Mei-retour van de NS en je reist per trein naar jouw favoriete Bevrijdingsfestival met 20% korting, ongeacht de afstand die je reist.

Het 5 Mei-retour is alleen online te koop tot uiterlijk 5 mei 14.00 uur. Ga voor meer informatie naar www.ns.nl/5meiretour.

Via de website kunnen reizigers vanaf elk station in Nederland naar één van de 14 Bevrijdingsfestival-steden heen en terug reizen met 20% korting op de normale prijs. Je hoeft dan dus niet in de rij te staan voor een NS-kaartautomaat. Het 5 Mei-retour is alleen geldig op 5 mei en alleen online tot en met 14.00 uur op 5 mei te koop. Het 5 Mei-retour kan ook als e-ticket op de mobiele telefoon worden geladen. In de trein is legitimatie verplicht: zorg dat je een legitimatiebewijs meeneemt tijdens de reis.

Nationale Herdenking 4 mei

Op 4 mei staat de NS stil bij de Nationale Herdenking. Op de meer dan 400 stations en in de stationswinkels wordt om 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen. Op deze manier wil NS haar reizigers de gelegenheid geven om op 4 mei de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien te herdenken. Op diverse stations vinden op 4 mei herdenkingsbijeenkomsten plaats. Hier kunnen reizigers en spoormedewerkers de slachtoffers herdenken. Dit kan onder andere op Den Haag Centraal. Als blijk van betrokkenheid en respect, dragen veel machinisten en conducteurs op 4 en 5 mei een fakkelspeldje op hun uniform; het officiële symbool van herdenken en vieren.