Jeugdtheater: Rabarber speelt Weg

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Wat zou jij doen als je niet gewenst zou zijn? Als de wereld om je heen wil dat je weggaat? Zou jij je aanpassen? Of de hoop opgeven? Zou je er met je vrienden het beste van maken? Of het in je eentje uitzoeken? En is er sowieso nog plek om helemaal jezelf te kunnen zijn? Wat zou jouw weg zijn?

Een weeshuis vol met kinderen. Ze werken, lachen, vechten, studeren, net als jij misschien. Maar zonder je ouders en je vrienden is het lastig. Je moet voor jezelf opkomen. Je eigen weg zien te vinden. Nieuwe vrienden maken. Gelukkig is de dokter er nog, die een rotsvast vertrouwen heeft in de kinderen. Dan breekt de oorlog uit en wordt het huis bezet gebied. De kinderen mogen niet meer naar school, krijgen steeds minder eten. Steeds meer vrijheid wordt ontnomen, terwijl de bommen beginnen te vallen. Ondertussen vindt Mosje zijn weg in het weeshuis. Hij lacht, vecht en schreeuwt en iedereen gaat voor hem opzij. Behalve Reizele. Door haar wordt hij stil en hoort hij muziek. Voor haar neemt hij een risico. Een gevaarlijk risico.

Het verhaal is geïnspireerd op het boek Mosje en Reizele van schrijfster Karlijn Stoffels. De makers en zestien spelers van Rabarber hebben hard gewerkt aan dit verhaal vol muziek over overleven, verliefdheid, hoop en de kracht van de fantasie. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Donderdag 4 mei – 20.00 uur
Entree: €15,00, jongeren tot 18 jaar €10,00, Rabarberpas €7,50, Ooievaarspas 50% korting

Theater Merlijn
Bilderdijkstraat 35
2513 CM Den Haag

Info & tickets: www.rabarber.net