Invictus Games

Geplaats door Gerard van den Ijssel

De Invictus Games is een internationaal sportevenement voor fysiek en/of mentaal gewonde militairen. De Invictus Games gebruikt de kracht van sport om herstel te stimuleren, revalidatie te ondersteunen en breder begrip en respect te genereren voor hen die hun land dienen of gediend hebben.

LET OP: DEZE ACTIVITEIT IS VANWEGE DE CORONACRISIS GEANNULEERD. DE INVICTUS GAMES ZIJN VERPLAATST NAAR MEI OF JUNI 2021

Tijdens de Invictus Games worden door de 500 deelnemers maar liefst tien sporten beoefend: atletiek, gewichtheffen, handboogschieten, indoorroeien, JLR Driving Challenge, rolstoelbasketbal, rolstoelrugby, wielrennen, zitvolleybal en zwemmen. Er is een viertal locaties waar de activiteiten zijn gepland. De meeste sporten vinden plaats in en om het Zuiderpark, bijvoorbeeld in de Sportcampus en bij atletiekvereniging Sparta. Voor het zwemmen is gekozen voor het Hofbad in Ypenburg.

Het Zuiderpark in Den Haag wordt omgetoverd tot een heus Invictus Games Park, waar tal van activiteiten zullen plaatsvinden. Het Invictus Games Park is gratis toegankelijk. Om de deelnemende militairen te steunen en aan te moedigen tijdens hun wedstrijd(en) kun je een toegangskaartje kopen via de website. Zowel in de Sportcampus, het Hofbad, het atletiekcomplex als het Zuiderpark Stadion komen tribunes. Kaartjes zijn te bestellen vanaf €10,00.

Zaterdag 9 mei t/m zaterdag 16 mei – Diverse tijden
Diverse entreeprijzen

Zuiderpark
Den Haag

www.invictusgames2020.nl