Invictus Games The Hague

Geplaats door Gerard van den Ijssel

De Invictus Games is een internationaal sportevenement voor fysiek en/of mentaal gewonde militairen. De Invictus Games gebruikt de kracht van sport om herstel te stimuleren, revalidatie te ondersteunen en breder begrip en respect te genereren voor hen die hun land dienen of gediend hebben. ‘Invictus’ staat voor ‘onoverwonnen’. Het symboliseert de vechtlustige geest, van fysiek en/of mentaal gewonde militairen. Het laat zien wat je, ondanks je verwondingen, kunt bereiken.

Het Haagse Zuiderpark wordt van 16 tot en met 22 april omgetoverd tot het evenemententerrein van de Invictus Games. Zeven dagen lang kunnen bezoekers onder andere luisteren naar optredens. Maar ook voor sportievelingen is er genoeg te beleven: boulderen, abseilen, boogschieten en BMX’en op een pumptrack staan op het programma. Diverse sportbonden laten bezoekers kennis maken met hun sport en op het tijdelijke Cruyff Court worden sporten voor mensen met een beperking aangeboden.

Tijdens de Invictus Games worden door meer dan 500 deelnemers maar liefst tien sporten beoefend: atletiek, gewichtheffen, handboogschieten, indoor roeien, JLR Driving Challenge, rolstoelbasketbal, rolstoelrugby, wielrennen, zitvolleybal en zwemmen. Er is een viertal locaties waar de activiteiten zijn gepland in en rondom het Zuiderpark in Den Haag.

Het evenemententerrein is dagelijks gratis te bezoeken De fanzone is elke dag geopend tussen 09.00 en 19.00 uur. Voor het bezoeken van een wedstrijd zijn tegen betaling toegangskaarten beschikbaar.

Zaterdag 16 april t/m vrijdag 22 april
Entree: Terrein gratis | Wedstrijdkaarten voor verschillende prijzen

www.invictusgames2020.com

Foto: Getty Images