Interview met Maddy Stolk

Geplaats door Gerard van den Ijssel

In ‘Soedah, Laat Maar’ schrijft Maddy Stolk op beklemmende, maar ontroerende wijze over haar Indische familiegeschiedenis en de impact van institutioneel racisme en trauma’s die generaties lang doorwerken. Wat het voor de tweede generatie betekent om ouders te hebben met een kampverleden, brengt zij in ‘Soedah, laat maar’ helder en schrijnend in beeld. Yanti Danoekoesoemo interviewt Maddy Stolk over haar werk.

Maddy Stolk studeerde Engelse taal- en letterkunde in Groningen en Barcelona. Ze heeft als eindredacteur gewerkt voor tijdschriften als Elle en Harper’s Bazaar en schreef columns voor onder andere Het Parool en Quote. ‘Soedah, Laat Maar’ is haar debuutroman.

Yanti Danoekoesoemo is presentator en interviewer. Ingewikkelde onderwerpen maakt zij begrijpelijk en relevant voor een groot publiek. Ze helpt schrijvers, wetenschappers en andere experts hun kennis op een heldere en leuke manier te vertellen. Het boek ‘Soedah, Laat Maar’ raakte haar persoonlijk. Yanti is zelf half Javaans en kent het duidelijk aanwezige, maar onbesproken, leed bij ouders en voorouders.

Donderdag 25 april – 19.30 uur
Entree: Gratis

Bibliotheek Ypenburg
Schrabber 8
2496 SR Den Haag

Info: www.bibliotheekdenhaag.nl