International Criminal Court

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Bezoek het gebouw of de tuinen en het café van het International Criminal Court. Bezoekers vanaf 16 jaar kunnen ook een zitting bijwonen.

Het Internationaal Strafhof (ICC) onderzoekt en berecht, indien gerechtvaardigd, individuen die zijn beschuldigd van de ernstigste misdaden die de internationale gemeenschap zorgen baren: genocide, oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en agressie.

Gerechtigheid is een belangrijke voorwaarde voor duurzame vrede. Internationale gerechtigheid kan bijdragen tot langdurige vrede, stabiliteit en rechtvaardige ontwikkeling in post-conflictsamenlevingen. Deze elementen zijn fundamenteel voor het opbouwen van een geweldloze toekomst.

Maak een interactieve reis door het verhaal van het ICC en zie waarom internationale gerechtigheid ertoe doet voor overlevenden van ’s werelds meest gruwelijke misdaden. Dompel jezelf onder in het justitieproces en leer in je eigen tempo over de geschiedenis en het werk van ’s werelds eerste permanente internationale strafrechtbank.

Bezoekers kunnen ook een hoorzitting voor of na het verkennen van het bezoekerscentrum bijwonen. Bij aankomst dien je een geldig identiteitsbewijs met foto aan de beveiligingsreceptie te tonen om een bezoekersbadge te ontvangen. Ga vervolgens het gebouw binnen en bezoek de informatiebalie. Kluisjes en toiletten bevinden zich links beneden. Rechts bevindt zich een openbaar café. De rechtszalen zijn achter de informatiebalie.

Visitors Centre
Entree: Gratis

International Criminal Court
Oude Waalsdorperweg 10
2597 AK, Den Haag

Info: www.icc-cpi.int