Expositie: Het dagelijks leven in WO2

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Tijdens de Haagse Vrijheidsweken is in de posterwand panelen in het Atrium de fototentoonstelling ‘Het dagelijks leven in de Tweede Wereldoorlog’ te zien.

LET OP: DEZE ACTIVITEIT IS VANWEGE DE CORONACRISIS GEANNULEERD.

Het Haags Gemeentearchief organiseert deze tentoonstelling mede ter ondersteuning van het filmproject ‘Oorlog in Den Haag, het dagelijks leven in bewegend beeld 1940-1945’. 75 Jaar Vrijheid is voor het archief hét moment om het Haagse filmmateriaal van de bezetting te presenteren aan alle (oud-)inwoners van onze stad en iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Den Haag. Om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van al het Haags filmmateriaal dat tijdens de bezetting is geschoten, wordt de hulp ingeroepen van alle (oud-)inwoners van Den Haag, Voorburg, Leidschendam en Rijswijk.

Heeft u of hebben uw (groot)ouders op zolder, in de kelder of gangkast materiaal liggen waarvan u weet of vermoedt dat dit Haagse bewegende beelden uit de periode 1939 – 1946 bevat? Laat het weten. Opnames van verjaardagen, buitenspelende kinderen of een kerstviering; het gewone, alledaagse leven. Juist dit soort familiefilmpjes zijn van harte welkom, omdat daarvan in de collectie nu nog weinig tot niets is terug te vinden.

Entree: Gratis

Atrium Stadhuis
Spui 70
2511 BT Den Haag

www.atriumcityhall.nl
www.haagsgemeentearchief.nl