HALO wint Student DJ Contest en draait op Bevrijdingsfestival Den Haag

Geplaats door Gerard van den Ijssel

De 23-jarige Haagse student Henry Johnson heeft maandag de finale van de Student DJ Contest gewonnen.

De in Londen geboren Henry Johnson studeert in Den Haag Public Administration Economics and Governement bij de Universiteit Leiden. Maandagavond ging hij in een bomvol Paardcaf√© de strijd aan met vier andere DJ’s die allen studeren aan een van de Haagse onderwijsinstellingen. HALO draaide in Den Haag al vaker op grote studentenfeesten in onder meer Millers, Havana, Paard, PIP en Rootz.

De winnaar van deze wedstrijd staat op 5 mei op het Sena Performers Stage van het Bevrijdingsfestival Den Haag op het Malieveld en later ook op Den Haag Outdoor en het Green Garden Festival. Dat betekent een nieuw publiek van bijna 75.000 mensen. De jury bestond uit DJ Danimal (winnaar 2019), Bright Nshuti (Green Garden Festival), Conchitta Bottse (Paard) en Timo Bosman (Den Haag Outdoor).

HALO maakte de meeste indruk op de juryleden met zijn set. “Technisch goede dj. Zelfverzekerde houding. Vette mash ups. Goede opbouw in zijn set. Gaat alle kanten op in positieve zin. Techhouse to disco and house to rap.” De andere deelnemers zijn ook te horen op 5 mei. Zij draaien in de nieuwe HI The Hague Student Area op het festivalterrein.

HI The Hague

De Student DJ Contest is een event van HI The Hague. Den Haag is een aantrekkelijke studentenstad met meer dan 30.000 studenten uit binnen- en buitenland. Om de studenten te verwelkomen in de stad organiseert HI The Hague het hele jaar door activiteiten om elkaar te ontmoeten en de leuke plekken in Den Haag te ontdekken. Festivals, feest, muziek, kunst, theater, film, borrelen en samen eten. Maar ook taal, sport en gezondheid. En dus ook deze Student DJ Contest. HI The Hague is een initiatief van Platform Student & Stad, waarin alle Haagse hoger onderwijsinstellingen, de gemeente Den Haag en studenten(organisaties) samenwerken.

Met HALO is nu de tweede naam bekendgemaakt van artiesten die optreden tijdens de veertiende editie van het Bevrijdingsfestival Den Haag. Eerder werd bekend dat rapper Fresku als Ambassadeur van de Vrijheid dit jaar onder meer optreedt in Den Haag. De rest van het programma wordt binnenkort bekendgemaakt.