Haegsch College: Rafelranden Europa

Geplaats door Gerard van den Ijssel

In ‘Alle rafelranden van Europa’ werpt historicus Ivo van de Wijdeven een kritische blik op ons eigen verleden om te komen tot antwoorden op de grote bedreigingen van nu.

Poetin en Xi maken een nationalistisch sprookje van hun geschiedenis. Maar welk verhaal vertellen we onszelf in Europa? En belangrijker: hoe geloofwaardig is dat verhaal in de rest van de wereld, die de zwarte bladzijden uit de Europese geschiedenis aan den lijve heeft ondervonden? Wie wil er in de toekomst nog samenwerken met Europa?

Aan de hand van pakkende verhalen en heldere dwarsverbanden maakt Van de Wijdeven op overtuigende wijze duidelijk waarom geschiedenis nooit alleen maar geschiedenis is. Op deze avond leer je hoe ons verleden nog steeds ons heden bepaalt en welke opdracht daarin besloten ligt voor de toekomst van Europa.

Ivo van de Wijdeven is historicus en analist. Hij adviseerde jarenlang de minister-president en geeft commentaar voor verschillende media. Eerder schreef hij onder andere ‘De macht van het verleden’. De avond wordt gepresenteerd door Thomas van Zijl.

Maandag 22 april – 19.30 uur
Entree: €15,00 tot €18,50

Nieuwspoort
Bezuidenhoutseweg 67
Den Haag

Info: www.nieuwspoort.nl