Haagse Vrijheidsweken en Bevrijdingsfestival Den Haag geannuleerd

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Maandagavond 23 maart is het besluit genomen dat de Haagse Vrijheidsweken en het Bevrijdingsfestival Den Haag dit jaar niet plaats kunnen vinden.

Met de extra maatregelen die de Rijksoverheid heeft genomen om het coronavirus te bestrijden is het feitelijk onmogelijk geworden beide evenementen nog te organiseren.

Uiteraard steunen wij de overheid in dit besluit – er is niets belangrijker dan gezondheid – en gaan onze gedachten bovenal uit naar hen die al getroffen zijn of nog getroffen zullen worden door het virus.

Maar we zijn natuurlijk ook erg verdrietig dat alle plannen om het Bevrijdingsfestival Den Haag in 2020 nóg mooier te maken nu niet kunnen worden uitgevoerd. In het kader van 75 Jaar Vrijheid zou Den Haag dit jaar de nationale start van Bevrijdingsdag huisvesten en stonden er veel extra bijzondere activiteiten op het programma. Ook het programma van de Haagse Vrijheidsweken was indrukwekkender dan ooit.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft ons laten weten op zoek te gaan naar een passende alternatieve invulling van Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Het Nationaal Comité spreekt verder nadrukkelijk de hoop uit dat betrokken overheden, sponsors en partners er alles aan zullen doen om de organisaties van de Bevrijdingsfestivals te blijven steunen op weg naar 5 mei 2021.

Tot volgend jaar!

Bestuur en medewerkers,

R.G. Ruijs Stichting
Bevrijdingsfestival Den Haag
Haagse Vrijheidsweken

(laatste update: 23 maart 2020 – 22.27 uur)