Algemene informatie Haagse Vrijheidsweken

Geplaats door yvan

Op 5 mei staan we stil bij onze vrijheid, én de onvrijheid elders in de wereld. Vrijheid is kostbaar en nooit vanzelfsprekend en moet dus continu onderhouden en besproken worden. Om dit te realiseren slaan ook dit jaar weer tientallen Haagse instellingen de handen ineen in de aanloop naar het Bevrijdingsfestival tijdens de Haagse Vrijheidsweken.

De Haagse Vrijheidsweken is de overkoepelende titel van een serie activiteiten over onderwerpen rond vrijheid, vrede, democratie, rechtsstaat en internationale rechtsorde. Van vrijdag 14 april tot en met woensdag 10 mei 2023 staan er ruim honderd activiteiten op het programma. Begin maart wordt het overzicht van activiteiten op deze pagina gepubliceerd.

De Haagse Vrijheidsweken is een initiatief van de R.G. Ruijs Stichting in samenwerking met tientallen andere Haagse organisaties. Aanvullende activiteiten kan je mailen naar info@stichtingruijs.nl. Elke activiteit die past binnen de thematiek kan worden opgenomen in het programma van de Haagse Vrijheidsweken.