Algemene informatie Haagse Vrijheidsweken

Geplaats door yvan

Elk jaar staan we op 5 mei stil bij onze vrijheid én de onvrijheid elders in de wereld. Vrijheid is kostbaar en nooit vanzelfsprekend en moet dus continu onderhouden en besproken worden. Om dit te realiseren slaan ook dit jaar weer tientallen Haagse instellingen de handen ineen in de aanloop naar het Bevrijdingsfestival tijdens de Haagse Vrijheidsweken.

De Haagse Vrijheidsweken is de overkoepelende titel van een serie activiteiten over onderwerpen rond vrijheid, vrede, democratie, rechtsstaat en internationale rechtsorde. Van vrijdag 14 april tot en met woensdag 10 mei 2023 staan ongeveer 140 activiteiten op het programma. Het overzicht op deze pagina’s kan nog worden aangevuld met nieuwe activiteiten.

De Haagse Vrijheidsweken is een initiatief van de R.G. Ruijs Stichting in samenwerking met tientallen andere Haagse organisaties. Aanvullende activiteiten kan je mailen naar info@stichtingruijs.nl. Elke activiteit die past binnen de thematiek kan worden opgenomen in het programma van de Haagse Vrijheidsweken.