Algemene informatie & corona-update

Geplaats door yvan

Op 5 mei staan we stil bij onze vrijheid. Die vrijheid is kostbaar en niet vanzelfsprekend en moet continu onderhouden en besproken worden. Om dit te realiseren slaan verschillende Haagse instellingen de handen ineen en organiseren elk jaar in de aanloop naar het Bevrijdingsfestival de Haagse Vrijheidsweken.

De Haagse Vrijheidsweken is de overkoepelende titel van een serie activiteiten over onderwerpen rond vrijheid, vrede, democratie, rechtsstaat en internationale rechtsorde. Van vrijdag 10 april tot en met zondag 10 mei staan ruim 100 activiteiten op het programma. Van debatten, wandelingen en tentoonstellingen tot films, lezingen en concerten. Het volledige programma wordt medio maart bekendgemaakt.

De Haagse Vrijheidsweken is een initiatief van de R.G. Ruijs Stichting in samenwerking met de Bibliotheek Den Haag, ProDemos en tientallen andere Haagse organisaties. Programmamanager: Catharina Abels (email: haagsevrijheidsweken@outlook.com).

CORONAVIRUS

Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen zijn door de overheid alle groepsbijeenkomsten verboden en mogen theaters, bioscopen, musea, etc. niet open gaan voor publiek. Als gevolg hiervan zijn nagenoeg alle activiteiten van de Haagse Vrijheidsweken 2020 geannuleerd. Mochten activiteiten toch nog doorgaan – bijvoorbeeld in een online-vorm – dan laten we dat weten. Hou deze website daarom goed in de gaten voor de meest actuele informatie.