Algemene informatie & corona-update

Geplaats door yvan

Op 5 mei staan we stil bij onze vrijheid. Die vrijheid is kostbaar en niet vanzelfsprekend en moet continu onderhouden en besproken worden. Om dit te realiseren slaan verschillende Haagse instellingen de handen ineen en organiseren elk jaar in de aanloop naar het Bevrijdingsfestival de Haagse Vrijheidsweken.

De Haagse Vrijheidsweken is de overkoepelende titel van een serie activiteiten over onderwerpen rond vrijheid, vrede, democratie, rechtsstaat en internationale rechtsorde. Van zaterdag 10 april tot en met maandag 10 mei 2021 staan nu al ruim veertig (online)activiteiten op het programma. Het overzicht wordt de komende tijd nog verder uitgebreid.

De Haagse Vrijheidsweken is een initiatief van de R.G. Ruijs Stichting in samenwerking met de Bibliotheek Den Haag, ProDemos en tientallen andere Haagse organisaties. Programmamanager: Catharina Abels (email: haagsevrijheidsweken@outlook.com).

CORONAVIRUS

Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen worden tijdens alle activiteiten van de Haagse Vrijheidsweken de door de overheid verplicht gestelde maatregelen nageleefd. Het kan gebeuren dat daardoor sommige activiteiten niet kunnen doorgaan of worden aangepast. Hou deze website – en de websites van de verschillende deelnemers – goed in de gaten voor de meest actuele informatie.