Haags Verhaal: Joden en moslims

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Verbinding tussen Joden en moslims staat centraal tijdens deze bijeenkomst van Haags Verhaal op dinsdag 16 april in het Vadercentrum Adam in Laak. Te gast zijn Tahsin Çetinkaya, voorzitter van het Turks Islamitisch Cultureel Centrum in Den Haag, en rabbijn Marianne van Praag van de Liberaal-Joodse Gemeente Beth Jehoeda in Den Haag.

Tahsin Çetinkaya is voorzitter van de Turks Islamitische Culturele Stichting in Transvaal. Daar komen wekelijks zo’n duizend mensen samen, onder andere om met elkaar te bidden, maar ook voor huiswerkbegeleiding en taalcursussen. Tijdens de ramadan komen behoeftige bewoners eten in de avond. De stichting organiseert projecten voor hulpmiddelen als scootmobielen voor mindervaliden in Turkije. Tahsin staat te boek als een verbinder. Jaarlijks organiseert het centrum het grootste Turkse festival van Europa, Turquoise in het Zuiderpark, waar zo’n 25.000 mensen op afkomen.

De andere gast is Marianne van Praag, rabbijn in de Liberaal-Joodse Gemeente Beth Jehoeda in Den Haag. Zij is net als Tashin een verbinder. Vanuit de progressieve Joodse gemeenschap zet ze zich in voor interculturele en interreligieuze verbindingen. Onder meer met dialoogbijeenkomsten bij het Vadercentrum. Marianne van Praag is actief in diverse andere organisaties, zoals de Prinsjesdagviering, de Jom HaSjoa herdenking van de Haagse Raad van Kerken en de Raad van Toezicht van de Anne Frank Stichting.

De inloop van deze avond start om 17.30 uur. De bezoekers worden ontvangen met soep. De verhalen starten rond 18.15 uur. De avond duurt tot ongeveer 20.15 uur. Tijdens deze avond verzorgt de Haagse singer-songwriter Sophie Toledo een muzikaal intermezzo.

Haags Verhaal gaat als een reizend verhalencircus door de stad op zoek naar mensen en organisaties die iets gemeen hebben, maar elkaar anders niet snel zouden tegenkomen. Daarmee willen zij de stad leuker maken en de mensen beter met elkaar verbonden.

Dinsdag 16 april – 17.30 uur
Entree: €2,50 tot €10,00 (incl. soep)

Vadercentrum Adam
Jonckbloetplein 24
2523 AR Den Haag

Info: www.haagsverhaal.nl | www.eventbrite.nl
Contact: mail@haagsverhaal.nl