Froukje is dit jaar onze Ambassadeur van de Vrijheid

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Tabitha, Froukje en MEAU vliegen op 5 mei 2023 als Ambassadeurs van de Vrijheid door Nederland om op te treden op de Bevrijdingsfestivals en samen met de bezoekers stil te staan bij het belang van vrijheid.

In Den Haag ontvangen we dit jaar Froukje als Ambassadeur van de Vrijheid. Zij treedt om 20.30 uur op, op het ASN Bank Stage op het Malieveld. De rest van het programma van het Bevrijdingsfestival Den Haag wordt op 6 maart bekend gemaakt.

Op 5 mei vieren we dat we sinds 1945 in Nederland weer in vrijheid leven. Daarnaast is 5 mei ook de dag waarop we ons bezinnen op het belang van vrijheid en waarop we ons realiseren dat vrijheid kwetsbaar is. Zeker nu we in Europa sinds lange tijd weer geconfronteerd worden met een oorlog, is het van groot belang om hier met de hele samenleving bij stil te staan.

In dat licht bereiden de artiesten zich in de aanloop naar 4 en 5 mei voor op hun rol als Ambassadeurs van de Vrijheid. Zo gaat Froukje op pad met de Oekraïense artiest Roxolana, waarbij ze erachter wil komen hoe het is om je muzikale dromen na te jagen in beperkte vrijheid.