Finale Talent Event tijdens Bevrijdingsfestival Den Haag

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Tijdens het Bevrijdingsfestival Den Haag vindt de eerder uitgestelde finale van Talent Event plaats, de muziekwedstrijd voor jonge muzikanten uit Den Haag en omgeving, die dit jaar in het thema staat van Songs For Freedom. De vijf finalisten van Talent Event hebben eerder al hun eigen Song For Freedom opgenomen in een professionele studio.

De strijd in de finale gaat tussen rappers D. MEIJER en NORDIN, rockbands THE SIN BIN en BLUESIDE, en het singer/songwritersduo JOAZ. De winnaar van deze wedstrijd gaat naar huis met duizend euro en mag onder meer optreden tijdens verschillende Haagse zomerfestivals in 2022 (als de coronamaatregelen het toelaten), zoals Bevrijdingsfestival Den Haag, Schollenpop, Kaderock, Zeeheldenfestival en I Love Hiphop (voor de beste hiphopact). Ook duikt de winnaar opnieuw de Basementstudio in Den Haag in om enkele songs op te nemen. De website 3VOOR12/Den Haag beloont de winnaar met een fotoshoot en een optreden tijdens een Club 3VOOR12/Den Haag Avond in het Paardcafé.

Songs For Freedom wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het Cultuurfonds ondersteunt bijzondere projecten op het gebied van muziek. Daarbij komen alle muziekgenres aan bod, zoals wereldmuziek, jazz, pop, opera, klassieke en eigentijdse muziek. Speciale aandacht is er voor onder meer de kamermuziek, bijzondere amateurprojecten, muziekeducatie en talentontwikkelingstrajecten.

Voor de negen uur durende marathonuitzending op Den Haag TV en online werkt het Bevrijdingsfestival Den Haag samen met Den Haag TV, Omroep West, Haags Productiebedrijf, Bureau Visueel en Minigigs.

Het Bevrijdingsfestival Den Haag 2021 is een productie van de R.G. Ruijs Stichting en wordt verder mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag, Fonds 1818, Sena Performers, ASN Bank, vfonds, BZK, De Haagse Hogeschool en Rembam Graphic Design.