Film: This Rain Will Never Stop

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Een indrukwekkende reis door een eindeloze cyclus van oorlog en vrede. Winnaar van de IDFA Award voor Best First Appearance en onderscheiden op Go East Wiesbaden, One World Praag en Festival Dei Popoli Florence.

De familie Suleyman is gevlucht voor de oorlog in Syrië en leeft verspreid over Europa en het Midden-Oosten. Andriy is in Oekraïne, zijn broers zijn in Duitsland en Irak, terwijl één in Syrië is gebleven. De film volgt Andriy, die als vrijwilliger bij het Rode Kruis werkt. Hij wordt nu geconfronteerd met een ander militair conflict, de Donbas-oorlog, en weet niet zeker of hij aan de oorlog moet ontsnappen of moet blijven om mensen die lijden te helpen.

Andriy bezoekt zijn broer in Duitsland en enkele van zijn familieleden in Irak voor een emotioneel weerzien. Terwijl we hem volgen op zijn reis, zien we beelden van humanitaire hulpverlening, militaire parades, verschillende festiviteiten en gebeurtenissen uit het dagelijks leven. Na de plotselinge dood van zijn vader besluit Andriy zijn lichaam terug te brengen naar Syrië.

Onderdeel van het Eastern Neighbours Film Festival in Filmhuis Den Haag.

Zondag 24 april – 15.30 uur
Entree: €11,00 | Ooievaarspas: €5,50 | Student: €9,00 | Cineville: gratis

Filmhuis Den Haag
Spui 191
2511 BN Den Haag

www.filmhuisdenhaag.nl