Film: The Natural History of Destruction

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Geïnspireerd op W.G. Sebalds boek en gebaseerd op archiefmateriaal uit de Tweede Wereldoorlog stelt regisseur Sergei Loznitsa de vraag: Is het moreel aanvaardbaar om een burgerbevolking in te zetten als oorlogsinstrument?

Is het mogelijk om massavernietiging te verantwoorden simpelweg op basis van hogere ‘morele’ idealen? De vraag is helaas nog steeds zo relevant als die 80 jaar geleden was en de urgentie is tragisch zichtbaar in de huidige oorlog. Beelden van geallieerde en Duitse bombardementen worden door elkaar gebruikt. Een pijnlijk actueel werk over de aard en absurditeit van oorlog.

Loznitsa, die zich al herhaaldelijk een meester van de archiefdocumentaire toonde, noemt dit zelf “zijn meest symfonische film”. Hij stapt in de voetsporen van W.G. Sebald en diens gelijknamige essaybundel, waarin het gebrek aan aandacht wordt gehekeld voor de burgerslachtoffers van de massale geallieerde bombardementen op Duitse steden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Vanaf 4 mei – Raadpleeg een week voor de première de website voor aanvangstijden en ticketverkoop.
Entree €11,00 | Cineville: gratis, CJP: €9,00 (niet op vrijdag- en zaterdagavond), Studenten: €9,00 (niet op vrijdag- en zaterdagavond, woensdag vanaf 17.00 uur €5,00), Vrienden: €8,00, Kinderfilm (t/m 11 jaar): €7,50, Ooievaarspas: €5,50.

Filmhuis Den Haag
Spui 191
2511 BN Den Haag

Info & tickets: www.filmhuisdenhaag.nl