Film: Nayola van José Miguel Ribeiro

Geplaats door Gerard van den Ijssel

In zijn eerste lange animatiefilm vertelt regisseur José Miguel Ribeiro de emotioneel geladen geschiedenis van een door de Angolese burgeroorlog verscheurde familie.

Drie generaties vrouwen vertellen onverhuld hoe hun leven getekend werd door de oorlog, maar ook hoe zij verbonden bleven in liefde. Dit veelgelaagd werk, zowel in de uitvoering, het verhaal, de techniek en thematiek is een mooi eerbetoon aan de slachtoffers dat niemand onberoerd zal laten.

In een mix van 2D- en 3D-animatie geeft de film een beeld van de verwoestende gevolgen van oorlog op meerdere generaties. Ribeiro doordrenkt zijn debuut met een fascinerende mystiek en exploreert conflict via magisch realisme. Hij behandelt de schrijnende Angolese realiteit, maar dat doet met een neus voor poëzie, waarbij de jakhals niet alleen symbool staat voor veerkracht, maar ook voor hoe mensen zich letterlijk en figuurlijk geleerd hebben te verbergen achter maskers.

Vanaf 13 april – Raadpleeg een week voor de première de website voor aanvangstijden en ticketverkoop.
Entree €11,00 | Cineville: gratis, CJP: €9,00 (niet op vrijdag- en zaterdagavond), Studenten: €9,00 (niet op vrijdag- en zaterdagavond, woensdag vanaf 17.00 uur €5,00), Vrienden: €8,00, Kinderfilm (t/m 11 jaar): €7,50, Ooievaarspas: €5,50.

Filmhuis Den Haag
Spui 191
2511 BN Den Haag

Info & tickets: www.filmhuisdenhaag.nl