Film & Democratie: Shadow Game

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Film & Democratie is terug! In het kader van de Haagse Vrijheidsweken wordt de film ‘Shadow Game’ online vertoond op Picl. Het nagesprek start om 20.30 uur en is ook online.

In de documentaire ‘Shadow Game’ worden de ervaringen van jonge vluchtelingen samengesmeed tot een universeel verhaal. Zullen ze alle obstakels overwinnen en een nieuw thuis vinden?

‘Shadow Game’ is een coming of age-verhaal, een avontuurlijke reis door Europa met pubers als onze gidsen. Drie jaar lang volgden regisseurs Eefje Blankevoort en Els van Driel verschillende jongeren op hun tocht door Europa: van Griekenland tot Servië en van Bosnië en Herzegovina tot Italië en Nederland. De tieners doorkruisen besneeuwde landschappen en mijnenvelden, en komen onderweg agressieve grenspolitie tegen. Het bereiken van de eindbestemming is moeilijker dan ooit.

Nadat je zelf de film op Picl hebt gekeken (dat kan al vanaf 12.00 uur), gaan we om 20.30 uur online in gesprek met de regisseur Eefje Blankevoort of Els van Driel en Tineke Seelen, directeur Stichting Vluchteling. De moderator is Eveline van Rijswijk. Zij is programma- en theatermaker, en presentator bij het online- & tv-programma van de Universtiteit van Nederland.

Voor Film & Democratie werkt Filmhuis Den Haag samen met het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort en ProDemos.

Donderdag 6 mei – vanaf 12.00 uur
Gratis

Filmhuis Den Haag
Spui 191
2511 BN Den Haag

www.filmhuisdenhaag.nl