Film: Charlatan (2020)

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Tijdens de Haagse Vrijheidsweken draaien in het Filmhuis Den Haag aan het Spui verschillende films die te maken hebben met vrijheid en onvrijheid.

LET OP: Check de website van de organisator voor actuele openingstijden en eventuele beperkende maatregelen m.b.t. het coronavirus.

De film ‘Charlatan’ vertelt het verhaal van Charlatan Jan Mikolasek, een kruidendeskundige die zijn volledige leven wijdde aan de zorg voor de zieken, ondanks de grote obstakels die hij tegenkwam in zijn privé- en openbare leven.

Mikolasek werd geboren aan het begin van de 20e eeuw en verwierf roem en rijkdom met onorthodoxe behandelmethoden om een breed scala aan ziekten te genezen. Al ver voor de Tweede Wereldoorlog won de genezer in Tsjechoslowakije aan reputatie en rijkdom, zowel tijdens de nazi-bezetting als onder het communistische bewind. Beide regimes wilden zijn vaardigheden gebruiken en in ruil daarvoor bescherming bieden. Maar hoe hoog zou de prijs zijn die Mikolasek zou moeten betalen om deze status te behouden als het tij zou gaan keren? Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Regie: Agnieszka Holland
Met: Ivan Trojan, Josef Trojan, Juraj Loj

Vanaf donderdag 29 april, tijden nog niet bekend
Entree: €10,50 | Cineville: €0,- (Online max. 5 reserveringen per pas) | Overige kortingen: zie website

Filmhuis Den Haag
Spui 191
2511 BN Den Haag

www.filmhuisdenhaag.nl