Online serie: 75 Jaar Vrijheid & Mijn Familie

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Onder de naam ’75 Jaar Vrijheid & Mijn Familie’ maakte Briza in 2020 een muziektheatervoorstelling met waargebeurde familieverhalen van de spelers zelf en verhalen over een aantal belangrijke Haagse verzetsstrijders, zoals George Maduro, Anton de Kom en Ru ParĂ©. De voorstelling zou voor het eerst gespeeld worden in april 2020 ter gelegenheid van 75 Jaar Vrijheid. Helaas lieten de coronamaatregelen dat niet toe. Om toch een bijdrage te kunnen leveren aan de Haagse Vrijheidsweken heeft Briza toen een online-versie gemaakt.

Regisseuse Freya Ligtenberg schreef een speciaal script waarin het stuk in tien delen is verdeeld. De spelers en musici brachten thuis hun eigen teksten en speelden hun muziekstukken. De fragmenten namen ze zelf op werden door de technicus van het Zeeheldentheater gemonteerd tot een serie die nu op YouTube is te zien. Kijk de serie hier.

Briza bestaat sinds 1995 en werd destijds opgericht door fluitist Jan Erik Noske en danseres Yvette Olof. De muziektheatergroep wil de culturele horizon van jeugd en jongeren verbreden. Normaal gesproken worden jaarlijks door Briza tussen de 150 en 200 voorstellingen gegeven voor scholen. De leerlingen worden dan met bussen van en naar het Zeeheldentheater gebracht.

Gratis

Briza Online
Trompstaat 342
2518 BT Den Haag

www.briza.nl