Expositie: Vechten voor Vrijheid

Geplaats door Gerard van den Ijssel

‘Museum Sophiahof – van Indië tot nu’ belicht de geschiedenis van de voormalige kolonie tot aan de betekenis van kolonisatie, oorlog, migratie en identiteit in de huidige tijd. Dat wordt gedaan met tentoonstellingen, publieksevenementen, educatie en het kenniscentrum.

LET OP: DEZE ACTIVITEIT IS VANWEGE DE CORONACRISIS GEANNULEERD.

Tot en met 7 juni is de tentoonstelling ‘Vechten voor Vrijheid, de vele gezichten van verzet’ te zien, over verschillende perspectieven op verzet en vrijheid. Want diverse bevolkingsgroepen kwamen in verzet tijdens en na de Tweede Wereldoorlog: tegen de Japanse bezetter, tegen de Nederlandse kolonisator of tegen allebei. Bijvoorbeeld om hun ideaal te realiseren: een onafhankelijk Indonesië. In Den Haag werd ook verzet gepleegd tegen de nazi’s door Indische Nederlanders en Molukkers die in Nederland verbleven voor verlof of studie.

“We vertellen de verhalen van verzetsstrijders en van de gewone man of vrouw die grote of kleine daden van verzet pleegde. Ook staan verhalen van nazaten centraal: wat betekenen de verhalen voor hen? Zo zullen we verschillende kanten van verzet te belichten.”

Entree: Gratis tot €9,50

Museum Sophiahof
Sophialaan 10
2514 JR Den Haag

www.museumsophiahof.nl