Expositie: Unissued Diplomas

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Van 4 tot en met 13 mei wordt in het Atrium Den Haag een tentoonstelling georganiseerd van niet uitgereikte diploma’s, georganiseerd door studenten uit Oekraïne: Veronika Verkholyak, Julia Kozankewycz en Pavlo Verkholyak. Het doel van de tentoonstelling is om de nagedachtenis te eren van jonge mensen, studenten, wiens leven werd beëindigd door de Russische agressie tegen Oekraïne.

In mei herdenken we hoe Europa in de eerste helft van de twintigste eeuw het nazisme en fascisme versloeg. De gezamenlijke overwinning had zijn eigen grote prijs. Velen betaalden hiervoor met hun leven. De wereld die wij nu kennen en waarderen, waar een rechtsstaat en democratie heersen en de waardigheid van ieder mens wordt gerespecteerd, werd mogelijk dankzij hun moed. Op dezelfde manier vechten Oekraïners vandaag, samen met de wereld voor een betere gezamenlijke toekomst.

De verhalen die in deze tentoonstelling worden gepresenteerd, gaan over onschuldige slachtoffers van het Russische systeem, en over dappere helden die, samen met vele andere jonge mannen en vrouwen, durfden op te staan tegen het kwaad dat hun huizen kwam verwoesten.

De tentoonstelling wil de nagedachtenis van omgekomen jongeren eren en jongeren over de hele wereld inspireren om verantwoordelijkheid te nemen voor de toekomst en zich te verenigen om die te creëren. Er worden veertig tentoongestelde stukken getoond in de vorm van diploma’s die nooit meer kunnen worden uitgereikt. Elk van hen heeft een kort levensverhaal en de omstandigheden van hun dood.

Zaterdag 4 mei tot en met maandag 13 mei
Entree: Gratis

Stadhuis Den Haag
Spui 70
2511 BT Den Haag

Info: www.atriumcityhall.nl | www.unissueddiplomas.org