Expositie: Scholieren over slavernij

Geplaats door Gerard van den Ijssel

In het kader van de Haagse Vrijheidsweken worden in de filialen van de Bibliotheek Den Haag verschillende activiteiten opgezet rond het thema Vrijheid.

Zie in deze kleine expositie hoe Haagse scholieren kijken naar economische uitbuiting in deze tijd. Dit naar aanleiding van lessen en gesprekken met slachtoffers, georganiseerd door Dialoog in Den Haag en het Haags Vredes Initiatief. De scholieren spraken met stadsgenoten en slachtoffers. Ze exploreerden economische uitbuiting. In deze kleine expositie zie je terug wat deze leerlingen hebben ontdekt.

Dialoog in Den Haag organiseert samen met verschillende organisaties dialogen in de stad. De dialogen kunnen overal georganiseerd worden, denk aan buurthuizen, speciale evenementen, gewoon bij iemand thuis of in een organisatie. De dialogen en andere activiteiten nodigen uit tot verder nadenken en ook tot meer verbinding met elkaar.

Het Haags Vredes Initiatief start en steunt initiatieven die leiden tot het overbruggen van de onderlinge verscheidenheid van mensen ten gevolge van hun maatschappelijke-, culturele-, godsdienstige- en sociale achtergrond. Uitgangspunt daarbij is de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

Vrijdag 15 april tot en met maandag 30 mei| Tijdens openingstijden bibliotheek
Entree: Gratis.

Centrale Bibliotheek
Spui 68
2511BT Den Haag

www.bibliotheekdenhaag.nl