Expositie: Queer Migrations

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Als je vraagt aan mensen wat ‘vrijheid’ voor hen betekent, geven ze bijna allemaal hetzelfde antwoord; ‘dat je mag zijn wie je bent, alles mag zeggen wat je wilt, mag houden van wie je wilt.’

De zoektocht naar een veilig bestaan om volledig jezelf te kunnen zijn in vrijheid, speelt vaak een cruciale rol in de levens van queer-personen. Fotograaf Zanyar Aziz portretteerde verschillende queer-mensen in Den Haag om hun verhalen te laten zien en hen een stem te geven.

Den Haag is een veelzijdige stad, met queer-mensen van verschillende achtergronden. Zij hebben allemaal een verhaal te vertellen. Mensen die hier zijn komen wonen, omdat er een oorlog woedt in hun land van herkomst, er armoede heerst, of omdat ze vanwege hun seksuele geaardheid of genderidentiteit niet geaccepteerd worden en onder moeilijke omstandigheden moeten zien te (over)leven. Ook kun je denken aan verhuizen van de Biblebelt naar Den Haag of migratie van de ene wijk naar de andere wijk, omdat niet alle plekken veilig voelen voor queer-personen.

De tentoonstelling laat bezoekers vanuit een ander perspectief naar migratie kijken, om de ‘ander’ niet alleen als vluchteling of migrant te laten zien, maar als gelijke.

Zaterdag 29 april tot en met vrijdag 30 juni | Tijdens openingstijden bibliotheek
Entree: Gratis.

Centrale Bibliotheek (4e verdieping)
Spui 68
2511BT Den Haag

Info: www.bibliotheekdenhaag.nl