Expositie: Project Startblok

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Multimediale tentoonstelling en publicatie over het leven van Nahom, Leila, Isabella, Samer en Timo: bewoners van wooncomplex Startblok Riekerhaven in Amsterdam.

LET OP: DEZE ACTIVITEIT IS VANWEGE DE CORONACRISIS GEANNULEERD.

Op dit voormalige sportpark wonen sinds juli 2016 zo’n 565 jongeren tussen de 18 en 27 jaar. De helft zijn Nederlandse studenten en starters, de andere helft vluchtelingen met een asielstatus uit voornamelijk Syrië en Eritrea. De Nederlanders en vluchtelingen wonen om-en-om, beheren het complex zelf en hebben een manifest ondertekend waarmee ze zich committeren aan de missie; Building a future together

Maar lukt dat ook, in de praktijk? Hoe is het om samen te leven met mensen van wie de achtergrond en geschiedenis zo anders zijn dan van die van jou? Wat ervaar je en waar loop je tegenaan? En, hoe zou jij zélf zo’n proces ervaren?

In Project Startblok wordt de bezoeker met die vragen geconfronteerd. De tentoonstelling bestaat uit een kubus waar het verhaal van vier Startblokbewoners wordt verteld via videointerviews, fotografie en tekst. Het ontwerp van de kubus ‘knipoogt’ naar de containerwoningen op het Startblok.

Entree: Gratis

Atrium Stadhuis
Spui 70
2511 BT Den Haag

www.atriumcityhall.nl
www.humanityhouse.org