Expositie: Leven met Oorlog

Geplaats door Gerard van den Ijssel

In deze tijdelijke tentoonstelling in het Nationaal Monument Oranjehotel wordt in teksten, met illustraties van Dido Drachman, ingegaan op de verschillende manieren waarop oorlog en trauma in mensen, generaties en samenlevingen kunnen doorwerken.

In Nederland zijn er veel mensen voor wie oorlog nooit ver weg is: mensen die de Tweede Wereldoorlog meemaakten, militairen en veteranen, maar ook zij die moesten vluchten om te overleven. Zij leven elke dag met de gevolgen van oorlog, vervolging en geweld. Deze vaak traumatische ervaringen hebben een grote invloed op hun leven en op de mensen om hen heen.

De tentoonstelling wordt georganiseerd in het kader van het landelijk themajaar ‘Leven met Oorlog’ in samenwerking met ARQ Kenniscentrum Oorlog, Vervolging en Geweld. Bijzonder onderdeel zijn vijf minidocumentaires van filmmaker Sandra Parry over de doorwerking van oorlog door mensen met verschillende achtergronden en van verschillende generaties.

De expositie is de rest van het jaar doorlopend te zien.

Dinsdag t/m zondag: 11.00 tot 17.00 uur.
Op 4 mei is het Oranjehotel extra lang geopend (tot 19.00 uur)
Op de volgende dagen gelden aangepaste openingstijden: Maandag 24 april: 11.00 tot 17.00 uur. Maandag 1 mei: 11.00 tot 17.00 uur.
Entree: €12,50, 8 t/m 24 jaar €7,00, Leerling educatie €4,00, Familieticket €35,00, Museumkaart/Veteranenpas/ICOM gratis

Nationaal Monument Oranjehotel
Van Alkemadelaan 1258
2597 BP Den Haag

Info: www.oranjehotel.org