Expositie: Kòrsou-Curaçao

Geplaats door Gerard van den Ijssel

De expositie ‘Kòrsou-Curaçao – Stemmen van toen, mensen van nu’ in het Nationaal Archief laat aan de hand van archiefstukken, foto’s en kaarten het perspectief en de leefwereld van de voormalige koloniale machthebbers zien.

De tentoonstelling combineert deze archiefstukken met verschillende visies op het eiland. Zo geeft een selectie uit de unieke verzameling audio-opnames, de Zikinzá-collectie, een inkijk in het dagelijks leven van Curaçaoënaars van toen.

Ook komen Curaçaoënaars van nu aan het woord over de onderwerpen uit de tentoonstelling. In de tentoonstelling zijn interviews en foto’s te bekijken die gemaakt zijn door de Curaçaose fotograaf, documentairemaker en culturist Selwyn de Wind. Daarnaast laten tien kunstenaars en artiesten met hun werk zien hoe zij aankijken tegen slavernij, veerkracht, de samenleving en het bestuur. Gastconservator Dyonna Benett stelde de tentoonstelling samen in nauwe samenwerking met adviseurs uit zowel Nederland als Curaçao. Bezoek de tentoonstelling ‘Kòrsou-Curaçao’ en ontdek dat de stemmen, muziek en documenten van toen nog steeds relevant en betekenisvol zijn.

Dinsdag t/m vrijdag: 10.00-17.00 uur | Zaterdag en zondag: 11.00-17.00 uur
Entree: €7,50 | 65+/student/CJP €5,00 | 12 t/m 18 jaar €5,00 | 0-12 jaar, Museumkaart, ICOM, Ooievaarspas gratis

Nationaal Archief
Prins Willem-Alexanderhof 20
2595 BE Den Haag

www.nationaalarchief.nl

Foto: Bart Hoogveld