Expositie: Articulating Change

Geplaats door Gerard van den Ijssel

De Haagse Hogeschool toont tijdens de Haagse Vrijheidsweken een door studenten gemaakte postertentoonstelling met de titel ‘Articulating Change – The art of change’. De expositie toont werken die zijn gemaakt rond de thema’s vrede en mensenrechten.

De Haagse Hogeschool gelooft dat kunst een krachtig instrument is om te pleiten voor vredesopbouw en mensenrechten, en om algemeen bewustzijn te creëren. Het kan talen en zelfs culturele barrières overbruggen. Kunst is een manier van zelfexpressie, het aanpakken van sociale problemen en het publiek inspireren om kritisch na te denken en de lege plekken in te vullen. Zelfexpressie, mensenrechten en creativiteit zijn sleutelcomponenten voor ons welzijn.

Om die reden maakt de affichetentoonstelling deel uit van de Minor Peacebuilding, Justice and Human Rights. Studenten zijn begeleid door kunstenaar Johan Nieuwehuize, en kregen een workshop van andere kunstenaars die hun werk verbinden met mensenrechten.

De tentoonstelling werd geopend door wethouder Saskia Bruines van Economie, Internationaal en Services. De posters blijven hangen in de Expo Room en zijn later te zien tijdens het Faith in Human Rights Festival in het Vredespaleis.

Te bezichtigen tijdens openingsuren schoolgebouw.
Entree: Gratis

Haagse Hogeschool
Johanna Westerdijkplein 75
2521EN Den Haag

www.haagsehogeschool.nl

Foto: Johan Nieuwenhuize