Diverse exposities Museon

Geplaats door Gerard van den Ijssel

In One Planet/Museon-Omniversum kan je tijdens de Haagse Vrijheidsweken verschillende exposities bezoeken die te maken hebben met vrijheid, zoals ‘Recht en Vrede’ en ‘Kind in Oorlog’.

In de permanente tentoonstelling ‘Recht en Vrede’ wordt de bezoeker geïnformeerd hoe rechtspraak werkt. Zou jij een goede rechter zijn? Wanneer mag een land oorlog voeren en van wie is de zee? Een greep uit de vragen die worden beantwoord in deze themazaal over internationaal recht.

De tentoonstelling ‘Kind in Oorlog’ gaat over kinderen in oorlogstijd, tijdens de Tweede Wereldoorlog en nu. Wat betekende het als je ouders kozen voor het verzet, of juist voor de NSB, of als je joods, Roma of Sinti was? Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen de ervaringen van kinderen in de Tweede Wereldoorlog en kinderen in oorlogen en gewapende conflicten nu?

Nieuwe VN-zaal

Tijdens de Haagse Vrijheidsweken, op vrijdag 21 april, opent Museon-Omniversum de deuren van een nieuwe vaste Verenigde Naties-zaal. Naast de grote thema’s waaraan VN-landen samenwerken als vrede en recht, staan in de tentoonstelling getuigenissen centraal van onder meer VN-veteranen, activisten en vluchtelingen van over de hele wereld. Via deze verhalen wil het Museon verleden, heden en toekomst samenbrengen en een (internationale) blik bieden op de betekenis van de VN.

Entree: Gratis tot €13,50

Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag

Info: www.museon-omniversum.nl (Oorlog, vrede en recht)
Info: www.museon-omniversum.nl (Kind in oorlog)
Tickets: www.museon-omniversum.nl