Den Haag Spionagewandeling

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Treed in de voetsporen van historische geheim agenten en spionnen. Wandel mee door mooie Haagse buurten waar duistere zaken zijn voorgevallen.

Als regeringscentrum heeft Den Haag altijd een sterke aantrekkingskracht gehad op spionnen en geheime diensten. Tijdens de stadswandeling vertelt Edwin Ruijs je verhalen over spionage uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog, met hier en daar een uitstap naar meer recente tijden. Zo wandelen de deelnemers onder meer langs de woning van Mata Hari, het eerste kantoor van de eerste Nederlandse geheime dienst, een trainingskamp van de SS voor ‘stay-behind-organisaties’ op een verrassende locatie, een monument voor gevallen Nederlandse geheim agenten en de fraaie Villa Windekind van de omstreden klusjesman van koningin Wilhelmina: François van ‘t Sant.

De wandeling start om 13.00 uur en duurt ongeveer drie uur. Het is een wandeling van circa drie kilometer, afgewisseld met korte stukjes met de tram (neem ov-chipkaart of pinpas mee om in te checken).

Betalen kan vooraf per bank of contant bij aanvang van de wandeling. Na je boeking ontvang je een automatische, voorlopige bevestiging. In de week voor de wandeling volgt bij voldoende boekingen een definitieve bevestiging met informatie over het startpunt.

Zondag 21 april – 13.00 uur
Entree: €20,00

Voetspoor Themawandelingen
Den Haag
Aanmelden via Online contactformulier

Info: www.voetspoorthemawandelingen.nl