Den Haag Herdenkt & Dialoog

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Den Haag Herdenkt is een stadsbrede Haagse dodenherdenking die van 18.30 tot 19.30 uur vanuit de Grote Kerk in Den Haag wordt uitgezonden. Voorafgaand zal Dialoog in Den Haag van 15.00 tot 17.00 uur een online dialoog organiseren over het thema: ‘Wat betekent herdenken voor u, voor jou?’.

Om elkaars verhalen te leren kennen en om de verhalen te bewaren met het oog op het heden en de toekomst hebben een aantal organisaties het initiatief genomen om deze online herdenking te organiseren. De livestream wordt uitgezonden vanuit de Grote Kerk.

Programma

Paul van Vliet spreekt over zijn herinneringen aan de oorlogstijd in Den Haag.
Rabbijn Albert Ringer wordt geïnterviewd over de geschiedenis van zijn familie, ondergedoken op het terrein van de toenmalige psychiatrische instelling Rosenburg.
Judith Allard-de Kom wordt geïnterviewd over haar herinneringen aan de oorlog en over de rol van haar vader. Anton de Kom werkte in de oorlog mee aan het illegale krantje ‘De Vonk’.
Enkele jongeren zullen een gedicht voordragen over het landelijke jaarthema.
We sluiten we af met een vredesritueel door mensen vanuit verschillende levensbeschouwingen en religies.

Voorafgaand aan de Dodenherdenking zal Dialoog in Den Haag van 15.00 tot 17.00 uur een online dialoog organiseren over het thema: ‘Wat betekent herdenken voor u, voor jou?’ Dialoog in Den Haag organiseert samen met verschillende organisaties dialogen in de stad. Zij werkt met actuele thema’s die de meeste stadsgenoten aangaan. Ze nodigen uit tot verder nadenken en ook tot meer verbinding met elkaar.

Den Haag herdenkt is een gezamenlijk initiatief van de Stichting Prinsjesdagviering, Stichting Grote of Sint-Jacobskerk, Protestantse Kerk in Den Haag, Haags Vredesinitiatief, Dialoog in Den Haag en de Haagse Gemeenschap van Kerken. Adviseur van Den Haag Herdenkt is de Stichting Nationale Herdenking ’s-Gravenhage.

Woensdag 4 mei – 18.30 uur
Entree: Gratis stream via onderstaande link.

Grote Kerk
Rond de Grote Kerk 12
2513AM Den Haag

www.huisvoordestad-denhaag.nl