Dekolonisatie, generaties, verhalen

Geplaats door Gerard van den Ijssel

‘Museum Sophiahof – van Indië tot nu’ belicht de geschiedenis van de voormalige kolonie tot aan de betekenis van kolonisatie, oorlog, migratie en identiteit in de huidige tijd. Dat wordt gedaan met tentoonstellingen, publieksevenementen, educatie en het kenniscentrum.

De tentoonstelling ‘Ons Land – Dekolonisatie, generaties, verhalen’ gaat over de Nederlandse koloniale geschiedenis. Op dit moment wonen in Nederland circa twee miljoen mensen met een bijzondere band met het voormalige Nederlands-Indië. Zij of hun voorouders kwamen na het uitroepen van de Republik Indonesia naar Nederland. Het was de grootste migratiegolf ooit. Een deel van hen dacht dat hun verblijf hier tijdelijk zou zijn.

Deze geschiedenis wordt in ‘Ons Land’ verteld aan de hand van de verhalen van acht verschillende families. Hun persoonlijke verhalen geven een beeld van de complexe postkoloniale geschiedenis, en hoe verschillend die beleefd werd en wordt. De familieverhalen starten in het heden. Van daaruit leiden ze ons terug het koloniale verleden in. De tentoonstelling eindigt weer in het heden.

Entree: €9,50 | 5 t/m 18 jaar €6,50 | t/m 4 jaar gratis

Museum Sophiahof
Sophialaan 10
2514 JR Den Haag

www.museumsophiahof.nl