De Laatste Getuigen (tv en online)

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Voor het zevende jaar interviewen we ‘de laatste getuigen’, mensen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. Zeven Hagenaars – allen kind in de oorlog – vertellen wat hen is overkomen, hoe ze de zorgen en angsten van hun ouders soms ongemerkt overnamen. Hun verhalen worden mede-verteld door acteurs van Het Nationale Theater.

Dit jaar nemen onze acteurs je mee in ooggetuigenverslagen in een documentaire die vanaf 2 mei om 18.25 uur wordt uitgezonden op Omroep West. De documentaire wordt daar ieder uur herhaald en is ook terug te kijken op de website van Het Nationale Theater.

Theater Na de Dam
Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Elk jaar spelen gelijktijdig meer dan honderd voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

Credits:
Bewerking en regie: Erna van den Berg
Film: Mink Pinster
Productie: Floor van Hees
De laatste getuigen: John Spanjaard, Martin de Vos, Arie Molenkamp, Gerrit Sonnenberg, Francesca Pattipilohy, Coby Kooi, Hetty van den Broeke
Spel: Emmanuel Ohene Boafo, Jaap Spijkers, Betty Schuurman, Antoinette Jelgersma, Yela de Koning, Jatou Sumbunu, Joris Smit

Zondag 2 en maandag 3 mei
Gratis

Koninklijke Schouwburg Online
Korte Voorhout 3
2511 CW Den Haag

www.hnt.nl
www.omroepwest.nl