De Haagse Toren in Oorlogstijd

Geplaats door Gerard van den Ijssel

De Haagse Toren bij de Grote Kerk bestaat 600 jaar. Ga mee tijdens de Haagse Vrijheidsweken en beleef de toren op een andere manier.

Samen met een gids beklim je de 288 treden van De Haagse Toren. Dat doen we niet in één keer: op elk van de vier zolders pauzeren we en vertelt de gids je alles over De Haagse Toren in oorlogstijd. Deze speciale tour is alleen te boeken tijdens de Haagse Vrijheidsweken. Deze tour is niet geschikt voor mensen die geen trappen kunnen lopen.

De Grote of Sint-Jacobskerk behoort met het Binnenhof en de Abdijkerk van Loosduinen tot de oudste gebouwen van Den Haag. De vorm van de kerk is het eerste voorbeeld van het Haagse hallentype. De in Nederland zeldzame zeskantige kerktoren, dateert uit de eerste helft van de 15e eeuw. Al direct na de bouw kreeg de kerktoren een klokkenspel dat elk uur speelde. De kerk en kerktoren hebben niet dezelfde eigenaar: De kerk is eigendom van de Protestantse Kerk, terwijl de kerktoren eigendom is van de gemeente Den Haag. De kerk wordt hoofdzakelijk gebruikt voor culturele doelen zoals orgelconcerten of evenementen zoals beurzen.

Zaterdag 4 mei – 13.00 uur
Entree: €5,50 tot €7,50

Haagse Toren bij de Grote Kerk (de rode deuren)
Rond de Grote Kerk 12
2513 AM Den Haag

Info: www.dagjedenhaag.nl