Davina Michelle, Tino Martin en Jonna Fraser zijn Ambassadeurs van de Vrijheid

Geplaats door Gerard van den Ijssel

De veertien Bevrijdingsfestivals bieden op 5 mei een online programma aan met tientallen optredens en activiteiten. Davina Michelle, Tino Martin en Jonna Fraser zijn tijdens deze online editie als Ambassadeurs van de Vrijheid verbonden aan de festivals. Iedereen kan de Bevrijdingsfestivals gratis bezoeken via de livestreams op de gezamenlijke website Bevrijdingsfestivals.nl. Daarnaast bieden veel van de festivals ook een eigen stream aan en worden verschillende festival live uitgezonden op radio en televisie. Nadere info hierover volgt later.

In aanloop naar 5 mei gaan de Ambassadeurs van de Vrijheid op zoek naar wat vrijheid en onvrijheid voor hen betekent. Davina Michelle heeft haar eigen volgers opgeroepen om met haar in gesprek te gaan over vrijheid. Zanger Tino Martin gaat samen met schrijver en journalist Natascha van Weezel naar Auschwitz en rapper Jonna Fraser maakt een verhaal over afkomst: wat betekent zijn afkomst voor wie hij is? En hoe is dat voor anderen? Op de socialmediakanalen van de ambassadeurs en het Nationaal Comité 4 en 5 mei worden hun bevindingen in aanloop naar de Bevrijdingsfestivals gedeeld.

Volg het Vrijheidsvuur

Het Vrijheidsvuur wordt traditiegetrouw in de nacht van 4 op 5 mei ontstoken in Wageningen. Het vuur komt ‘s middags aan bij de festivals en wordt in alle veertien festivalsteden tegelijkertijd ontstoken. Ook dit is online en op diverse televisiezenders te volgen.

Bevrijdingsfestival Den Haag

Het Bevrijdingsfestival Den Haag biedt dit jaar een complete festivalervaring voor de thuisblijvers. Tijdens de live stream van het Bevrijdingsfestival Den Haag zijn in ieder geval de optredens te zien van Davina Michelle, Tino Martin en Jonna Fraser. De rest van het negen uur durende live spektakel van het Bevrijdingsfestival Den Haag wordt later bekend gemaakt.