Dakota Vrijheidsdagen Filmfestival

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Theater en Filmhuis Dakota vertoont op donderdag 2 mei drie bijzondere films. Het mini-filmfestival start om 14.30 uur met de film ‘Terrestrial Verses’. Om 16.30 is de film ‘Navalny’ te zien en om 19.30 uur de film ‘Green Border’.

‘Terrestrial Verses’: In negen hoofdstukken komen alledaagse mensen voorbij die navigeren tussen de culturele, religieuze en institutionele opgelegde beperkingen in het hedendaagse Iran. Deze levendige verhalen, zowel humoristisch als aangrijpend, tonen de levenskracht en vastberadenheid van mensen in tegenspoed, en zijn een genuanceerd portret van een complexe maatschappij.

‘Navalny’: Deze documentaire volgt Aleksej Navalny (foto) in de nasleep van zijn vergiftiging in augustus 2020, terwijl hij agressief probeert te bewijzen wie er achter zijn moordaanslag zit.

‘Green Border’: In de verraderlijke bossen die de zogenaamde ‘green border’ tussen Belarus en Polen vormen, belanden vluchtelingen die Europa via deze route proberen te bereiken. Belarus probeert de EU te ondermijnen door deze grensoversteek te stimuleren, terwijl Polen weigert ze toe te laten. En zo komen de vluchtelingen in een koud, moerassig niemandsland terecht, zonder eten en medische zorg. Als pionnen in een politiek spel worden de levens van de activistische Julia, grenswachter Jan en een Syrische familie met elkaar verweven.

Dit filmprogramma maakt deel uit van de Dakota Vrijheidsdagen. Vier dagen lang ben je in het theater aan de Zuidlarenstraat in stadsdeel Escamp welkom voor een gevarieerd programma met onder meer films, een kinderontbijt met een kinderkletsshow, de theatervoorstelling ‘Scherven en Flitsen’, een Vrijheidslunch- en diner en in het kader van Theater na De Dam de voorstelling ‘Hoe mooi ze was’. De week wordt afgesloten met een vrijheidsfestival voor de hele familie.

Donderdag 2 mei – Vanaf 14.30 uur
Entree: €5,00 per film of €10,00 voor drie films.

Dakota
Zuidlarenstraat 57
2545 VP Den Haag

Info: www.theaterdakota.nl