Concert: Van Sjtetl naar City

Geplaats door Gerard van den Ijssel

Van Sjtetl naar City is een muzikaal bevrijdingsprogramma vol Jiddisch, Duits-, Hollands- en Engelstalig repertoire uit vervlogen tijden. Jeannette Scheffer en Hans Steijger zingen over veerkracht, moed, verlangen en liefde. En over diepe melancholie en uitbundige vrolijkheid.

Het prachtige pianospel van Steijger en de klankvolle warme stem van Scheffer kleuren geweldig mooi met elkaar. Al eerder traden ze samen op in diverse theatershows en zongen op menig Haags feestje. Hun beider voorkeur voor meeslepende Oost-Europese klanken wordt deze keer niet onder stoelen of banken geschoven. Maar ook hoor je pittige en prachtige klanken uit het verdwenen Berlijn, Amsterdam en New York. Daarnaast componeerde en schreef Steijger in het verleden een berg aan prachtige liedjes waaruit voor dit programma ook een keuze werd gemaakt.

Scheffer en Steijger hopen met dit nieuwe programma prachtig en onbekend repertoire aan de vergetelheid te onttrekken. Ook de verhalen die er om heen hangen mogen gehoord worden. De korte inleidingen bij de liedjes brengen helderheid over de achtergronden van de componist of het onderwerp waarover gezongen wordt. Zo neem je na afloop naast mooie liedjes ook een klein stukje historie mee naar huis.

Vrijdag 14 april – 17.00 uur (zaal open 16.30 uur)
Entree: €15,00

Pulchri Studio (Louis XV Zaal)
Lange Voorhout 15
2514 EA Den Haag

Info: www.pulchri.nl
Reserveren via: cobapersoonlijk@gmail.com

Foto: Ido Menco